Expona Simplay Pur nylanseras nu med utökade färger där kollektionen erbjuds i så många som 40 olika mönster.

I kollektionen hittar du en mängd moderna trädesigner i nyanser från ljus till mörk ek – och allt däremellan. Kollektionen innehåller även två nya plattor i mönstrad parkett; Westbury Oak Versailles och Bayside Oak Versailles. Dessa mönster har en tydlig inspiration från det fantastiska parkettgolvet i spegelhallen i Versailles. Träfärgerna i Versailles-plattorna finns även i plankformat, så att man enkelt kan kombinera dessa för att skapa unika golvdesigner.

En annan nyhet från kollektionen är moderna designer såsom terrazzo och mikroterrazzo samtidigt som den industriella trenden med betongmönster fortsätter oförminskat. Totalt innehåller kollektionen 14 betong- och stendekorer med en fin matt yta och fasade kanter.

Listfri läggning!

Expona Simplay Pur kan med fördel installeras kant i kant med textila plattor utan golvlist – här med nya textilplattan Vapour.

Kollektionen erbjuder också några unika möjligheter för materialkombinationer. Eftersom Expona Simplay är den perfekta höjden för att läggas kant i kant med vanliga textilplattor, kan materialen kombineras utan att behöva använda golvlist. Det är praktiskt i stora lokaler där olika zoner har olika krav på ljuddämpning och slitage. I ett kontor kan till exempel Expona Simplay Pur installeras i korridorer och pentry/lunchavdelningen och sedan, utan golvlist, går man över till textila plattor i ett öppet kontorslandskap.

Enastående komfort och fördelar med användning

Golvet är inte bara en viktig del av inredningen, det har även egenskaper som påverkar vår hälsa och välbefinnande. Tänk dig till exempel en butik eller tandläkarmottagning där de anställda arbetar stående under stora delar av dygnet. I just dessa rum kommer golvets mjukhet och dämpning att ha stor påverkan på de som använder det. Expona Simplay Pur är ett golv med mycket svikt som med fördel kan användas i lokaler där det kan bidra till hälsovinster för de anställda.

Lösläggningsbart!

När du väljer golv från Expona Simplay Pur kan du spara mycket tid, både på förberedelse och montering. Golvet kan läggas direkt på de flesta underlag, vilket gör att du sparar stora resurser på att förbereda undergolvet.

Expona Simplay Pur tillverkas av ftalatfri mjukgörare, innehåller 20% återvunnet material och är 100% återvinningsbar. Eftersom golvet lösläggs blir också återvinningen av golvet, den dag det är dags, snabb och enkel. 

Kollektionen finns bedömd i de svenska miljösystemen Basta Online, Byggvarubedömningen och Sunda Hus. Resp. ID-nummer finns registrerat på Expona Simplay Purs kollektionssida.

Expona Simplay Pur

Vill du veta mer? Klicka på bilden för att gå till kollektionssidan. Där kan du titta närmre på samtliga designer av Expona Simplay Pur. Önskar du mer information och/eller vill beställa prov så finns du vår kontaktinformation här.

Paragon Vapour

Expona Simplay Pur passar snyggt ihop med textila plattor såsom nya Paragon Vapour. Kollektionen är uppdaterad med nya färger. Klicka på bilden för att gå till kollektionssidan och hör gärna av dig om du önskar mer information.